Arkadaşınıza önerin.

Beşşar Esed'i bitirecek plan
Beşşar Esed'i bitirecek plan 01/10/2011-15:15

Türkiye ile Suriye arasındaki siyasi gerilim ticari ilişkilere yansıdı. Ankara, Esad ve ailesinin Türkiye'deki mal varlığını dondurmaya hazırlanıyor

Suriye'deki protestoları şiddet yoluyla bastırmaya devam eden Esad rejimine yönelik Türkiye'nin aldığı siyasi tedbirlere, ekonomik alandakiler de ekleniyor. Türkiye, hava, kara ve deniz sahalarını kapatmasının ardından, yaptırımın ikinci adımını atacak. Ankara, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin Türkiye'deki mal varlığını bloke etmek için bir çalışma başlattı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Suriye ile bankacılık işlemlerini dakika dakika takip ederken, Esad ve ailesi ile b a ğ - lantılı şirketleri de izlemeye aldı. Yaptırım çerçevesinde Esad rejimine yakın bazı yetkililere de seyahat yasağı getirilecek. Merkezi Kayıt Kuruluşu'na göre Suriyeli bazı işadamlarının Türkiye'de önemli miktarda hesabı bulunuyor. Ticari sır kapsamında olduğu için Esad ve ailesinin malvarlığına ilişkin bilgi verilmiyor. Ancak uluslararası basında çıkan haberlere göre Esad'ın Rusya'da 2 milyar dolar, Türkiye'de ise 450-500 milyon dolar arası parası bulunuyor. BM'den ambargo kararı çıkması durumunda Esad'ın Türkiy e ' d e k i malvarlıkları da dondurulacak. Yaptırımlar, Esad yönetimi ile bağlantılı bazı isimlere seyahat yasağı getirilmesini de kapsayacak.
HESAPLAR İZLENİYOR
Birleşmiş Milletler'in (BM) ambargo kararı olmamasına karşın, ABD ve Avrupa bankalarının birçoğu Suriye ile bankacılık işlemlerini durdurdu. Türkiye'deki yabancı bankalar da 15 Ağustos'ta Suriye ile işlemlerini dondurdu. Türkiye'deki kamu bankaları ise Türk firmaların alacaklarının tahsili için işlemlere devam ediyor. Suriye bağlantılı şirketler izlemeye alındı, hesap hareketleri anlık takip ediliyor. Bu şirketlerin Esad ve ailesi ile bağlantısı olup olmadığı inceleniyor.
 Beşşar Esed


SURİYE'DEN BOYKOT
Suriye, Türkiye'den ithal ettiği ürünleri boykot kararı alarak gümrük vergisi yüzde 5'in üzerinde olan ürünlerin ithalatını durdurdu. Ekonomi Bakanlığı, "Bu durumda 1.1 milyar dolarlık ihracatın yüzde 70-80'i durmatehlikesialtında" diye uyardı.

"Türkiye'nin yaptırımları etkili"
TÜRKİYE, Suriye'ye karşı tavrını sertleştirirken, İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye'nin Suriye'ye uygulayacağı yaptırımın belirleyici olacağını yazdı. Rusya ve Çin'in muhalefeti nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'nin etkili bir karar alamadığını vurgulayan gazete, "Ankara'nın Esad rejimini tek başına cezalandırması bekleniyor" dedi. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın Hatay'daki mülteci kampını ziyaretinden sonra yaptırımları açıklayacağını da yazdı.

'Zafer Cuması'nda 32 kişi öldü
Suriye'de "Zafer Cuması" olarak adlandırılan dünkü gösterilerde 32 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford'a önceki gün yapılan saldırıyı kınadı.

Kaynak: Habertürk

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net