Arkadaşınıza önerin.

Casus uçakların üssü Kıbrıs’ta
Casus uçakların üssü Kıbrıs’ta 05/12/2010-19:30

Wikileaks, ABD’nin Kıbrıs üzerinden gizli casus uçuşları yaptığını duyurdu

Wikileaks’in yayımladığı ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait gizli belgeler, ABD’nin İngiltere’nin protestolarına aldırmayıp Kıbrıs üzerinden casus uçuşları sürdürdüğünü gösteriyor. ABD, gizli casus uçuşları için Kıbrıs’taki İngiliz üssü Agrotiri’yi kullanmış.

Amerikan Casus Uçağı

Wikileaks’in belgelerini yayımlayan Guardian gazetesi, ABD hükümetinin casus uçuşlardan elde ettiği istihbaratı, Lübnan ve Türkiye hükümetlerine aktardığı iddiasına yer verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait belgelere bakılırsa, ABD’nin casus uçaklarla Türkiye ve Kuzey Irak’ta topladığı istihbarat bilgileri gizlice Türkiye yetkililerine verilmiş ve düzenlenen bir operasyonda kullanılmış. Gazete bu uçuşların, Lübnan’daki Hizbullah’ın yerini tesbit etmeye yönelik olduğunu ve militanların izlerinin sürülmesi amacıyla toplanan istihbarat bilgilerinin Lübnanlı yetkililere de verildiğini yazdı. İngiltere Savunma Bakanlığı’nın Terörle Mücadele Birimi Başkanı Will Jessett, Amerikalı yetkililere gönderdiği mektupta, ‘İngiliz üslerinin Lübnan ya da Türkiye hükümetleri adına gizli ya da faaliyetleri muhtemelen tartışmalı uçuşlarda kullanılmasına’ yönelik bir uyarıda bulunuyor. Will Jessett, “İngiltere hükümetinin, bu ülkelerin hükümetlerinin yasadışı faaliyetlerine dolaylı olarak yardım etmediği yolunda tatmin olması bizim için önemlidir” diyor.

Guardian gazetesi, Hizbullah’ı hedef alan casus uçuşların “Lübnan’da gerginliği artıracağı”; Kıbrıs üzerinden yapılan casus uçuşların ise, “ABD ile İngiltere arasındaki askeri ilişkilere yeni bir güvensizlik unsuru eklediği” yorumunu yapıyor. Zira ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait belgeler, 2008’de İngiltere’de dönemin İşçi Partisi hükümetinin, Kıbrıs üzerinden yapılan casus uçuşları protesto ettiğini gösteriyor.

(Taraf)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net