Arkadaşınıza önerin.

Hacettepe Üniversitesi'nde Büyük Yolsuzluk
Hacettepe Üniversitesi'nde Büyük Yolsuzluk 28/9/2011-19:07

Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından Hacettepe Üniversitesi'nin rektörü Prof. Uğur Erdener, kampüsteki tüm işletmeleri kendi kurduğu şirkete verdi... Yolsuzluklar ortaya çıkınca, tüm şirketlerinden istifa etti

 Hacettepe Üniversitesi'nde Büyük Yolsuzluk Uğur Erdener  Hacettepe Logosu


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Uğur Erdener'in, üniversitenin sadece rektörlüğünü yapmayıp, aynı zamanda kampüs içinde ve hastanedeki neredeyse tüm işletmeleri kendi kurduğu şirkete vermesi isyan ettirdi. Sonunda, Rektör Erdener'in, belgeleriyle hangi işletmeleri kendi şirketine verdiğini anlatan bir dergi çıkartıldı. "Belgeler ve verilerle sorunlar" kapağıyla çıkan dergide yer alan belgeler, üniversitenin tüm kârlı işletmelerinin, Prof. Erdener'in 2004-2008 yılları arasında ortağı ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı kendi şirketlerine verildiğini ortaya çıkarttı. Rektörün kendi şirketlerine yönelik işlemlerini anlatan dergide yer alan belgelere göre, Uğur Hoca'nın üniversitedeki işletmeleri şöyle:

10 CAFE VE BÜFESİ VAR

Hacettepe Hastanesi ve Beytepe Kampüsü içindeki işletmelerde SST ve EST adlı iki şirket öne çıkıyor. SST Sağlık Spor Turizm Tic. Ltd. Şti, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu'nun müdürlüğünü yaptığı şirket. Şirketin kuruluşunda Uğur Erdener yüzde 49, Mahir Tuğutlu yüzde 40 ve Mehmet Selim Kulaksız yüzde 11 hisseye sahip. Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki ilana göre, 2007'de kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Uğur Erdener. SST Şirketi, hastane içinde ve civarında, Fiero, Çilli Gıda, Hacettepe Pastane gibi sayısı 10'u bulan büfe, cafe, medikal malzeme satış yerleri ve pastanelerin işletmesini yürüttü.

PANiKLE iSTiFA ETTi

Belgelere göre Uğur Hoca, kendi şirketleriyle ilgili usulsüzlükler açığa çıkmaya başlayınca şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa edip, yerini Tezer Kutluk'a bıraktı. Diğer ortakları Mehmet Selim Kulaksız ve Faik Mahir Tuğutlu da hisselerini Hacettepe Eğitim Hizmetleri Tic. A.Ş.'ye devretti.

GEYİK CAFE'Yİ DE SATIN ALDI

EST Eğitim Sağlık Turizm Tic. Ltd. Şti.'nin müdürlüğünü yine Abdullah Topaloğlu yapıyor. Şirket 2006'da kuruldu. Sıhhiye Kampüsü'nde bulunan Melon kafeler, Gloria Jeans, Park Kafe ve Beytepe Kampüsü'nde Yabancı Diller Yüksekokulu Kırmızı Çatı bahçe içi kantini bu şirket tarafından işletildi. Dergideki belgelere göre, daha önce üniversite birimlerince işletilirken yıllık ortalama 100 bin lira net kâr eden "Geyik Kafe" olarak adlandırılan "Park içi Cafe", 2008 yılında 10 bin 200 liraya, EST şirketine ihale edildi.

YILLARCA BÜYÜK PARALAR KAZANDI

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Uğur Erdener'in kurduğu sistem, uzun yıllar kusursuz işledi. Ancak, okuldakilerin isyan etmesi 'gizli gerçekler'in ortaya çıkmasını sağladı.

Kaynak: Takvim
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net