Arkadaşınıza önerin.

Kral derbiyi yorumladı!
Kral derbiyi yorumladı! 27/11/2010-04:26

Hakan Şükür derbiyi ile 5 soru 5 cevap'ta HTSPOR'a yorumladı...

1 Beşiktaş derbisinde Galatasaray’ın şansını nasıl görüyorsunuz?


Galatasaray’ın Hagi ile oynadığı son maçlar baz alındığında, büyük denebilecek maçları yüksek kontsantrasyonla oynadığını görüyoruz. En büyük avantajı bu... Bunu da ofansif yöndeki katkı arttırımıyla lehine çevirebilir. Son senelerde
bilhassa Ali Sami Yen’de Beşiktaş’a karşı üstünlük büyük bir artısı gözüküyor. Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durumu, sakatlıkları da hesaba katıp ve çok sık değişen kadrosunu da düşündüğümüzde, şu an itibariyle Galatasaray, daha çok birbirleriyle beraber oynayan oyuncularla kurulu bir takım olarak gözüküyor. Bu da Galatasaray’ı bu zor maçta az da olsa avantajlı kılıyor. Fakat her iki takımın da olmazsa olmaz duygusu ile çıkacakları bu maçta, eksiklerine rağmen iyi bir kadrosu olduğu söylenebilir. Çok keyifli geçeceğine inandığım ama en önemli yıldızları da seyredemeyeceğimiz bir maç. Her türlü sonucun çıkabileceği ve her türlü sonucun de sürpriz olmayacağı bir karşılaşma olacak. Ama daha çok bu derbide pisikoloji ön plana çıkacaktır.

Hakan Şükür Milli Takım

 

2 Kazanan ve kaybeden için neler değişebilir?


Birçok şeyi bünyesinde barındıran bir derbi. Yönetim, taraftar, futbolcu ve gelecek planlamaları... Galatasaray kazanırsa her şey düzlüğe çıkmayacak belki ama Hagi ile beraber istikrarlı futbol anlayışına bir güven gelecek. Arda- Baros gibi yıldızların da katılımıyla, bundan sonraki sürece daha bir güvenle bakmasını sağlayacak. Beşiktaş’ın puan olarak önde olması, kaybetmesi halinde bile Galatasaray’la aynı puana gelecek olması bakımından, sadece bir güven kaybına neden olur. Beşiktaş’ın buradan puanla dönmesi bile Galatasaray’ın artık ligdeki beklentilerini çok uzağında bırakacak. Bu psikoloji de Beşiktaş’ın maç içerisinde bunu da göz önünde bulunduracak ki, bu nedenle galip gelmek istemek kadar rakibine kaybetmeme üzerine bir stratejiyle de sahada olacaklarını düşünüyorum. Ali Sami Yen’de daha çok kazanmak zorunda olan takımın Galatasaray olduğu gerçeği var. Beşiktaş’ta kazanmak isteyecek ama berabere de kalsa, bu sonuçla Galatasaray kadar yara almayacaktır.

3 Her iki takımda da size göre öne çıkan oyuncular kim olur?


Ben Galatasaray’da Pino ve oyarsa Kewell, ya da Pino ve Elano’nun ön plana çıkacaklarını düşünüyorum. Beşiktaş’ta ise oyun anlayışlarını nasıl kurarlar bilmiyorum ama, kazanmak zorunda olan Galatasaray’ın hücum anlamındaki bu duygusal tavrı, son maçta tepki de alan Holosko’nun işine yarayabilir. Siyah-beyazlı ekipte de bu nedenle Holosko ve Ernst, ön plana çıkabilirler. Ama böyle bir maçta da her ne kadar Schuster oynatma düşüncesinde olmasa da, kamuoyu baskısı ve geçmişi, belki iyi oynasın diye değil ama mecburiyetlerden dolayı, kalitesine inandığım Fatih Tekke’yi oynatabilir. Bu da topun Beşiktaş adına ileride kalmasını sağlayacaktır. Bu durum deplasmanda oynadığı bu maçta Beşiktaş’ın hücuma çıkışlarını kolaylaştıracaktır. Nobre’nin de Galatasaray maçlarındaki şansı hesap edilirse, maç öncesinde bazı şeyleri kestirmek zor ama akla gelen ilk şeyler bunlar oluyor.

4 G.Saray’ın içinde bulunduğu durum oyuncuları olumsuz etkiler mi?


 Şu anda kaliteli kadro kendilerinden bekleneni verememiş durumda. Daha fazla sorumluluk almak isteyeceklerdir. Tabi sistem gereği kazanmak zorunda olmak, bugün mevcut oynayacak kadronun en büyük dezavantajı. Önlerinde çok takım var. Ve ligin boyu da kısaldı. Büyük bir baskı altındalar. Ama bu baskıdan kalkacak tecrübeli oyuncuları var. Avrupa deneyimleri yaşamış, Kewell, Elano, Neil,. Servet ve Ayhan gibi futbolcular mevcut. Derbiye sadece bir maç olarak bakacaklar ama, geriye düşmeleri durumunda ise seyircinin vereceği tepkiler maçın sonucu açısından etkili
olacaktır.

5 Yönetim içindeki kriz, takım üzerinde nasıl hissedilir?


Saha içini çok fazla etkileyeceğini zannetmiyorum. Hatta ve hatta, rahatlatıyordur diyebilirim. Çünkü tarihte ilk defa futbolcu üzerinden bir yıpratma politikası yok. Onun için performanslarında da çok fazla bir değişim olmaz. Ama bir gerçek var ki, o da yönetimin derbi öncesinde herhangi bir karara imza atamadığı bu dönemde, bu maçtan çıkabilecek ters bir sonucun yeni bir operasyonu da düşündüreceğidir. Futbolcular ise böyle bir durumda Misimovic’i de akıllarına getirirerek, yeni isimlerin de ekleneceğini ve hedefin başka futbolcuların üzerine dönük bir süreç olacağını da düşünüyorlardır. Ama artık operasyonun sadece futbolcular üzerinde olmaması gerekliliği, gün gibi aşikardır.

(HABERTÜRK)

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net