Arkadaşınıza önerin.

Küme düşürme cezası kalkmayacak
Küme düşürme cezası kalkmayacak 28/9/2011-18:45

Türkiye Futbol Federasyonu

Kulüpler Birliği'nin "küme düşme kalksın" talebi kabul edilecek mi? İşte TFF'nin kararı...

Futbolumuzun ana gündem maddelerinden biri de kulüplerin ortak görüş olarak ortaya attıkları 'küme düşürme cezası kaldırılsın' talebi.
Habertürk'ün haberine göre Kulüpler Birliği'nin geçen hafta yaptığı toplantıda bu konuda çoğunluk olarak fikir birliğine varılmış, Galatasaray ile Trabzonspor ise UEFA'ya danışılması gerektiğine işaret etmişti.

Toplantının ardından da Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunuldu, talep iletildi.
Fakat geçen 8 günlük süre içinde federasyon sessiz kalmayı tercih etti, kulüplerin bu isteğine henüz cevap vermedi. Cevap vermemelerinin nedeni yeni bir tartışma ortamının oluşmasını istememeleri. Ama federasyonun açıklama yapmaması kamuoyunda 'küme düşme kaldırılıyor' görüşünün ağırlık kazanmasına neden oldu. Spor Bakanı Suat Kılıç da gelişmeler üzerine dün açıklama yapma ihtiyacı hissetti.  


Futbol Federasyonu'nun görüşü kulüplerin tam tersi. Küme düşürme cezası kaldırılmayacak. Sezon içinde talimat maddelerinde yumuşatma olacak ama şikenin cezası küme düşürme olarak kalacak.

Federasyon, küme düşürmenin kaldırılması halinde futbolun anlamı kalmayacağı fikrinde. Kulüplerin kendi kendine gelin-güvey olduğu düşünülüyor, yapılan açıklama şaşkınlıkla karşılanıyor, doğru bulunmuyor. Böyle bir girişime UEFA'nın da şiddetle karşı çıkacağı vurgulanıyor. Yöneticiler, "Unutulmamalı ki Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. UEFA'dan bir darbe daha yemek istemiyoruz" diyor.

Kaynak: Sabah
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net