Arkadaşınıza önerin.

Libya'dan Sarkozy'e petrol tokadı!
Libya'dan Sarkozy'e petrol tokadı! 26/9/2011-19:14

Libya petrolünün yüzde 35’ini ihalesiz isteyen Fransa’ya Geçiş Konseyi yüz vermedi.

Konsey "Kaddafi'yi bu yüzden yıktık. Aynı anlayışı sürdüremeyiz" açıklaması yaptı.

Star gazetesinin haberine göre; Libya'daki petrolden daha fazla pay almak için Başbakan Erdoğan'ın gezisinden bir gün önce Libya'ya giden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 'petrol' yerine tokat gibi cevapla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Libya Geçiş Konseyi'nin, petrollerin yüzde 35'lik kısmının işletmesini ihalesiz olarak almak isteyen Fransa'ya "Kaddafi'yi bu tür haksızlıklar nedeniyle yıktık" yanıtını verdiği bildirildi.

Libya'dan Sarkozy'e petrol tokadı


'Yüzde 35 pay' iddiasını yalanladılar

Başbakan Erdoğan'ın Libya gezisi sırasında, Fransız gazetesi Liberation'un, ortaya attığı "Libya petrolünün yüzde 35'nin Fransa'ya verildiğine" ilişkin iddialar da gündeme geldi. Heyette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ile Libya Geçiş Konseyi üyelerinin yaptığı toplantılarda, söz konusu iddiaları hatırlattılar. Geçiş Konseyi'nin enerjiden sorumlu üyeleri de bunun üzerine konuyla ilgili Türkiye'ye bilgi verdi. Geçiş Konseyi üyelerinin Türk bürokratlara verdiği bilgiye göre, Fransa'nın bu tür bir anlaşma yapılması konusunda talebi oldu. Ancak bu talep Geçiş Konseyi tarafından kabul edilmedi.

Konsey üyeleri, Fransız makamlarının ısrar etmesi üzerine "Biz Kaddafi yönetimini ihalelerdeki rüşvet iddiaları, haksızlıklar nedeniyle yıktık. Aynı anlayışı sürdüremeyiz. Petrol sahaları için ihaleye çıkacağız. İhaleler şeffaf olacak. İhalelere, tüm enerji şirketleri katılacak" cevabını verdiklerini bildirdiler. Bu arada Türkiye'nin Fizan'da yürüttüğü petrol arama çalışmaları da ele alındı. Yetkililer, daha önceden yapılan anlaşmanın aynen devam edeceğini belirttiler.


Kaynak: Sabah gazetesi
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net