Arkadaşınıza önerin.

UEFA Neden Sadece Fenerbahçe'ye Ceza Kesti
UEFA Neden Sadece Fenerbahçe'ye Ceza Kesti 21/12/2011-14:57

(Hangi hangi takımı tutuyor? Ayrıntılar haberin devamında)

Tüm sporseverlerin bildiği üzere şike   operasyonlarında sonra UEFA'dan yetkilileri Türkiye Futbol   Federasyonu'na gelip incelemelerde bulunmuşlardı. Daha sonraki gelişmelerde UEFA Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçerek   duruma el koyması söylenmişti. Bu yazı 23 Ağustos'ta TFF'ye   gönderilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Mehmet Ali Aydınlar ve   ekibi de 24 Ağustos'ta Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını açıklamıştı. Sonraki gelişme ise kafaları   daha da arıştırmıştı. UEFA, Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'u  Şampiyonlar Ligi'ne alındığını açıklamıştı. Herkes şu soruları sormaya başlamıştı:

"Unutulmaz Hakem Hataları" haberi için tıklayınız.
Futbolda Şike

Neden şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor'a ve Beşiktaş'a dokunulmadı?

Fenerbahçe kulübü başta olmak üzere Kamuoyu aylardır bu sorunun yanıtını aradı. Cevabı dün netleşti. Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu raporu dün itibariyle basına sızdırıldı.

Etik kurulunun hazırladığı raporun tarihi: 15 Ağustos 2011.

Öyle anlaşılıyor ki, UEFA yetkilileri o günlerde bu rapora ulaşmış ve incelemiş, değerlendirme sonucunda da TFF'ye üzerine düşeni yapmaya davet etmiş, yapmadığı takdirde ise kendilerinin duruma el koyacağını ve bu durumda ise Türkiye Milli Takımı dahil Avrupa kupalarından men edileceği vurgulanmış. Çünkü TFF'in mahkeme sonucunu beklemeden vicdani kanaatlerine göre karar verme yetkisi var, kaldı ki önlerinde Etik Kurulu raporu bile bulunuyordu.
Peki dün açıklanan Etik Kurulu Raporu ne diyordu?

Özetle:

  • TFF Etik Kurulu'nun çok gizli raporunda Fenerbahçe toplam 14 maç yüzünden suçlanıyor.
  • Raporda 49'uncu Ziraat Türkiye Kupası finali olan ve 6-5 Beşiktaş'ın (BJK) galibiyeti ile sona eren BJK-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB Spor) maçında Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, Cengiz Zülfikaroğlu ve İbrahim Akın'ın şike yapmadığı belirtildi.
  • Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Nevzat Şakar, Mithat Halis ve Recep Denizer hakkında ise 'teşvik primi' iddiasıyla ilgili olarak kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadı.


İşte O Maçlar

Şike yapıldığı kanaatine varılan maçlar:

G.Birliği-Fenerbahçe: 2-4
Eskişehir-Fenerbahçe: 1-3
Fenerbahçe-İst.Bşb.: 2-0
Fenerbahçe-Ankaragücü: 6-0
Sivasspor-Fenerbahçe: 3-4

Teşvik primi verildiği iddia edilen maçlar:

Manisa-Trabzonspor: 1-2
Bursaspor-İst.Bşb.: 1-1
G.Birliği-Trabzonspor: 1-2
Trabzonspor-Bursaspor: 1-0
Eskişehirspor-Trabzonspor: 0-0
Trabzonspor-İst.Bşb.: 3-1

Şike teşebbüsünde bulunulduğu iddia edilen maçlar:

Bucaspor-Fenerbahçe: 3-5
Karabük-Fenerbahçe: 0-1
Fenerbahçe-Ankaragücü: 6-0


Hangi Hakem Hangi Takımı Tutuyor

Şike iddianamesinin 68 numaralı ek delil klasöründe, Aziz Yıldırım’ın Saracoğlu’ndaki ofisinde yapılan aramada ele geçirilen harddiskte hangi hakemlerin hangi takımı tuttukları yer alıyor:

F.Bahçeli Hakemler: Bülent Yıldırım, M.Kamil Abitoğlu, İlker Meral, Cüneyt Çakır, Hakan Özkan, Halis Özkahya, Koray Gencerler, Yunus Yıldırım, Serkan Çınar.

G.Saraylı Hakemler: Bünyamin Gezer, Selçuk Dereli, Gökhan Güneşer, Hüseyin Göçek, Deniz Çoban, Kuddusi Müftüoğlu, Taner Gizlenci.

Beşiktaşlı Hakemler: Özgüç Türkalp, Aytekin Durmaz, Süleyman Abay, Fırat Aydınus, Mete Kalkavan, Suat Aslanboğa, Tolga Özkalfa.

Trabzonsporlu Hakemler: Barış Şimşek, Abdullah Yılmaz.

"Unutulmaz Hakem Hataları" haberi için tıklayınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları ABECEM NET'e aittir. Alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.




Habere Yapılan Yorumlar Toplam 0 Yorum Yapıldı

Yorum Ekle

İfadeler (Göz Kırpmalar):


Güvenlik Resmi
Yukarıdaki kodu giriniz:

| Beni Unut
  alkis anons bravo bye cok-mutlu dil-cikarma dil-cikarma-2 donma dusunceli goz-kirpma gulmekten-yikilmak ha-ha-ha hasta keyifli kizma nanik oh-be pis-pis-gulme sasirmak saygilar selam tesekkur teslim uyku zafer 
Manset


ECE Research


Spor



Gündem




Tüm Haberler için tıklayınız


Copyright © ABECE Web Hizmetleri: https://www.abecem.net